B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Cyklotúra Nádeje, 27.5.2009

Sad Janka Kráľa - Bufet Obrátka - Sad Janka Kráľa
Dĺžka trasy: 36 km
Bernard Cykloklub a Združenie sclerosis multiplex Nádej nadviazali spoluprácu v roku 2008 - akcia Na bicykli so sclerosis mutiplex. Tohto roku sme v stredu 27. mája spolu organizovali míting pri príležitosti Prvého svetového dňa sclerosis multiplex (worldMSday) a s tým spojenú 1. Cyklotúru Nádeje. Akcia bola mediálne propagovaná v televíziách, rozhlase, novinách a spravodajsky bola pokrytá v hlavných správach STV.
Stretnutie pacientov so sclerosis multiplex sa konalo pred Národným divadlom na Hviezdoslavovom námestí. Na dobrú náladu zahral Bukasový masív pod vedením nášho priateľa Imina Dugoviča a podporiť nás prišiel osobne aj samotný pán minister zdravotníctva Richard Raši. Podujatie moderovala Paťa Jarjabková a súčasne vyhlásila finančnú zbierku, v ktorej nakoniec sa vyzbieralo 1860 €.
Po vydarenom happeningu sa pacienti vybrali pešo, za pomoci barli, ale aj na vozíčkoch prekonať symbolicky mosty oddeľujúce ich od zdravých – prešli Novým mostom na druhú stranu Dunaja v spoločnosti pána ministra. Tam ich čakali zdraví cyklisti. Sad Janka Kráľa sa začervenal najmä dresmi partnerského Cykloklubu Apollo na čele s predsedom Lackom, zakladajúcim členom Ferim a prakticky celým výborom. Na všetkých čakalo bohaté občerstvenie – vynikajúci guláš sponzorovaný Slovenskou reštauráciou, nealko, pivo Bernard, talianská presso káva darovaná firmou Pekur, skvelé zákusky pripravené - z lásky - samotnými pacientmi. Cyklisti podporili finančnú zbierku v prospech pacientov každý sumou minimálne 5€. Pri registrácii dostali každý pekné tričko, cyklistickú fľašu, drobné darčeky od VšZP, certifikát o účasti, ale najväčšou odmenou im boli vďačné úsmevy pacientov.
Nasledovala samotná Cyklotúra Nádeje: 57 registrovaných cyklistov odštartovalo o 16. hodine, trasa bola Sad Janka KráľaObrátka a späť. Na Obrátke nás čakali kolegovia z Cyklo Slovakia Bratislava s párkami a rehydratáciou vo forme piva Bernard a nealko nápojmi. Cestou späť bol výnimočne silný protivietor, takže sme museli podať aj dobré športové výkony, najmä tí v čele pelotónu. Inak počasie bolo optimálne a cyklocesty boli tak vyhradené len pre nás.

Poďakovanie:
Akciu podporili o.i. predseda vlády Robert Fico svojou záštitou i finančným príspevkom, minister zdravotníctva Richard Raši aj osobnou účasťou, starostovia Andrej Petrek a Milan Ftáčnik záštitou, podporou a aj osobnou účasťou.
Akciu ďalej podporil Stanislav Bernard, spolumajiteľ rodinného pivovaru Bernard a čestný predseda Bernard Cykloklubu Slovakia.
Za technické zabezpečenie ďakujeme najmä a.s. Incheba, za pomoc všetkým ostatným sponzorom.
Bernard Cykloklub Slovakia prispel na túto akciu významnou finančnou sumou ako aj organizačne.
Je potrebné poďakovať všetkým organizátorom, najmä Jarke Valčekovej, predsedkyni Združenia Nádej.
Hlavná vďaka však patrí všetkým účastníkom, najmä cyklistom, ktorí prišli symbolicky podporiť chorých.


Sclerosis multiplex je ochorenie, ktoré postihuje mladých ľudí – vzniká najčastejšie medzi 18.- 30. rokom života (dievčatá 3x viac ako chlapcov), teda v čase najväčších životných očakávaní a fyzického rozkvetu. Mnohí z nich končia na invalidnom vozíku. Podstatou je poškodenie nervového systému (nervových dráh), ktoré sa prejavuje poruchami videnia, citlivosti, močenia, ale najmä poruchou koordinácie pohybov a ochrnutím.

Fotografie:
Prípravy - Sad Janka Kráľa
Prípravy - Hviezdoslavove námestie
Krok so sclerosis multiplex
Verejná zbierka
Spoločný prechod cez Dunaj
Stretnutie v Sade Janka Kráľa
Štart Cyklotúry Nádeje
Občerstvenie v bufete Obrátka
Cieľ cyklotúry v Sade Janka Kráľa
GPS mapy Cyklotúry Nádeje
Fotografie I na stránke Cykloklubu APOLLO
Fotografie II na stránke Cykloklubu APOLLO














































































































































































































































































































































Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk