B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




100 jarných kilometrov – okolo Neusiedler See v Rakúsku, 26.4.2008

Parndorf Ort - Rust - Mörbisch - Illmitz - Podersdorf - Weiden - Neusield am See - Parndorf Ort
Dĺžka trasy: 103 km
Počet účastníkov: 22

Mapa cyklocesty

Vyše 500 km cyklistických tratí, vyše 300 druhov vtákov, vzácna flóra a sauna, vynikajúce víno a malebné vinárske dediny okolo stepného jazera (Neusiedler See, Fertő-tó) boli dôvodom navštíviť toto cyklistické eldorádo aj na jar. Jazero je také veľké, že výška zemského zakrivenia medzi Neusiedl am See a Mörbisch je 9,6 m, takže nie je vidieť z jedného konca jazera na druhý...
V sobotňajšie ráno sa nás stretlo 22 cyklistov z Bernard cykloklubu, z Rýchlej roty i z Cykloapolla. Prešli sme podľa plánu okolo celej rakúskej časti Neziderského jazera (240 km2), čo bolo na bicykli približne 100 km prevažne rovinatým terénom. Počasie bolo podľa predpovede - polooblačné s miernym protivetrom v druhej polovici cesty s teplotou 18 °C.
Spiatočný cestovný lístok na vlak z Petržalky do Parndorfu Ort stál 191 Sk aj s bicyklom (6 EUR).
Pokračovali sme na bicykloch smerom do královského mesta Rust v Burgenlande, kde sme mali prestávku na obed a na prehliadku historickej časti mesta. Odtiaľ viedla Neziderská cyklistická trasa číslo B10 ďalej smerom na Mörbisch. Tu sme sa nalodili a za 5 EUR (1 EUR bola skupinová zľava) sme boli loďou prevezení do mestečka Illmitz. Bez väčšej prestávky sme bicyklom pokračovali trasou Illmitz - Podersdorf - Weiden - Neusield am See - Parndorf Ort a vlakom: Parndorf Ort - Bratislava-Petržalka. Cestou sme pozreli a pofotili bielych stepných somárov, pozdravili sme kačacie rodinky s novými prírastkami a obdivovali sme surfistov v Podersdorfe. Milo nás prekvapila slovenská obsluha v miestnej reštaurácii, v ktorej sme sa stavili na kávu. Cestou sme predbehli cyklistov z KST Limba turist, ktorí mali plánovaný nocľah v Maďarsku. Vplyv protivetra na spiatočnej ceste sme čiastočne eliminovali jazdou v balíku.
Tak ako bolo napísané v pozvánke, na ceste nás čaká množstvo príjemných rakúskych mestečiek s lákadlami všetkých podôb, tak typických pre tento región Rakúska. Ochutnali sme vynikajúce biele víno z regiónu. Známe je aj červené víno s príchuťou dodanou špeciálnym druhom plesne, ktorá sa tvorí len v tejto vinárskej oblasti vplyvom vlhkosti z jazera.
Tento jarný kombinovaný zájazd bicyklom, loďou a vlakom inicioval Cyklopalo, ktorý nám robil aj sprievodcu i technický doprovod, za čo mu ďakujeme. Veríme, že podobne vydarený cyklozájazd sa podarí aj na najväčší eurorezeň a na najlepšiu zmrzlinu vo Viedni...

Súvisiace linky: CYKLOSTEZKA KOLEM NEZIDERSKÉHO JEZERA

Podobné akcie v minulosti: Kúpanie v Neziderskom jazere 24.6.2006, Burgenland a Neziderské jazero - Podersdorf 22.4.2006

Technické údaje: vzdialenosť 102,5 km, priemerna rýchlosť 18,5 (20,6 v polovici), maximálna rýchlosť 45,9 km/hod., čistý čas jazdy 5 hodín 31 minút 43 sekúnd (CM), vzdialenosť 170 km (Lacko O.)







































































































































































































































































Lacko O. smeruje bicyklom priamo do Petržalky, kam prišiel rýchlejšie ako ostatní vlakom. Celkovo prešiel v tento deň 170 km.
















Takto vyzerali rozostavené polyfunkčné obytné domy
Vienna Gate po cyklovýlete dňa 1.7.2007





Na záver nás Jarka pozvala na oslavu svojich menín do našej obľúbenej pizzerie. Blahoželáme a ďakujeme.


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk