B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Vincov Les - 30.9.2006

Petržalka-Ivanka pri Dunaji-Bernolákovo-Dedinka pri Dunaji-Kostolná pri Dunaji-Hrubá Borša-Jánovce-Veľké Úľany-Sládkovičovo-VINCOV LES-Sládkovičovo-Veľké Úľany-Jánovce-Hrubá Borša-Kráľová pri Senci-Kostolná pri Dunaji-Dedinka pri Dunaji-Tomášov-Studené-Most pri Bratislave-Vrakuňa-Petržalka
Dĺžka trasy: 117 km
Na štarte sa nás zišlo málo. Ale aj to má svoje výhody. Počasie bolo priam letné. Na štart si pre nás prišiel náš kamarát cyklista rušňovodič Milan zo Sládkovičova. Bolo to vlastne také jeho pozvanie na túto cykloakciu. Ak nerátame jedinú občerstvovaciu zastávku v Kostolnej pri Dunaji tak sme sa zastavili až v Sládkovičove priamo v kuchyni u Milana. Tu sme sa parádne najedli pikantných "špécií južnej zeme". V záhrade sme si pochutnali na čerstvo natrhaných jahodách a malinách (podotýkam, v posledný septembrový deň!). Presunuli sme sa o 5 km vzdialené termálne kúpalisko Vincov les. Bol to predposledný deň pred sezónnym uzatvorením kúpaliska. Kľudový bazén s termálnou vodou bol ochladený zo 62°C na 36°C. Tam sme sa parádne povyhrievali a premasírovali prúdivou vodou. Keď už sme to od horúčavy nevydržali, schladili sme sa a dobre si zaplávali v plaveckom bazéne, kde okrem nás boli ďalší, iba traja, plavci. Vychádzajúc z bazéna sme uvažovali, či sa nezastavíme v pútačmi volajúcom erotickom salóne, kde by nám vraj napríklad kávičku za 70,-Sk priniesli dámy "hore bez". Ale čas pokročil, tieto a ďalšie tam poskytované rozkoše sme museli vynechať, aj keď MIlan navrhoval prenocovať tam (nie priamo v tom salóne, ale u neho doma), odolali sme všetkému. Ešte sme sa zastavili na Milanovej roli, kde sme si naoberali papriky, feferónky, chilli papričky, baranie a kozie rohy, ktoré sme brali ako na rohy, no proste mali sme plné batohy a to sme aj tekvice priviazali na bicykle. Podarilo sa nám vyštartovať až o pol šiestej a tak v Dedinke pri Dunaji sme už museli naplno svietiť a blikať vpredu aj vzadu. Kofola v Tomášove bola posledným občerstvením. O ôsmej večer sme boli doma. Kto nebol, mohol ľutovať.
Technické údaje: prejdená vzdialenosť: 116,72 km, priemerná rýchlosť: 20,56 km/h, čistý čas jazdy: 5:40 hod., maximálna rýchlosť 39.3 km/h (CJ)



Privítanie v Sládkovičove...

...s originálnou bulharskou Mastikou

Paprikový raj

Papričky aj vo fóliovníku

Jahody v posledný septembrový deň

A sme tu

Pri vchode na kúpalisko

Teplota vzduchu 25°C

Masáž krčnej chrbtice

V prázdnych bazénoch sa dobre plávalo

Milan lapá po dychu

Cyklojaro si užíva perličkovanie

Akoby ležiaci nad hladinou

Cyklojaro vzlietne?

Milan s prevádzkarom kúpaliska

Odolali sme :)

Cestou späť sa slnko schovalo


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk